spot_img

5 mitova o gel laku

Sigurno svako malo čujete da gel lak ima loše učinke i da ono “umjetno” ne može biti dobro za nokte.

Otkrit ću vam mitove:

1. Gel lak uništava prirodne nokte!

Često se pretpostavlja da prirodni nokti trpe kada nanesete gel lak, ali to nije istina! Gel lak je vrlo nježan prema prirodnim noktima, ima relativno malo kiseline i ne sadrži više kemikalija od uobičajenog laka za nokte. Prije nanošenja gel laka, potrebno je nokat nježno izmatirati. Kroz trajnu upotrebu gel laka, lomljivi i ispucali nokti čak se i vidljivo učvršćuju jer su zaštićeni od vanjskih utjecaja.

2. Gel lak i gel modelaža su isti!

Nije baš tako! Prilikom gel modelaže, prirodni nokat prekriven je s jednim ili više slojeva gradivnog gela. Gradivni gel koristi se za jačanje i / ili produljenje nokta. Na gel modelažu mogu se nanositi i drugi proizvodi poput gel laka, gela u boji itd.

Gel lak, s druge strane, ne koristi se prvenstveno za jačanje ili produljenje nokta. Iako se prirodni nokat može malo ojačati, ne može se produljiti. Gel lakovi se koriste na prirodnim noktima i služe u svrhu dugotrajne i izdržljive alternative lakova koja traje tjednima!

3. Prirodni nokat se “guši” ispod gel laka!

Naravno da to nije istina. Jer kao ni kosa, ni prirodni nokti ne “dišu”. Kisik koji dobivaju iz krvotoka potiče njihovo jačanje.

Ako prirodni nokti djeluju mekano nakon modelaže, ne binite, oporavit će nakon nekoliko dana.

4. Gel lak se suši na suncu!

To je samo mit! Gel lak se suši UV zračenjem, zato sunce nije alternativa UV ili LED lampi. Za potpuno sušenje gel laka potrebno je koncentrirano UV zračenje.

PS: Molim vas, ne nanosite gel lak vani na suncu- iako se proizvod ne suši na noktima, to može štetiti vašim proizvodima i mogu postati neupotrebljivi!

5. Prestanak je nemoguć!

Stalno se pojavljuje mit o tome da gel lak nokte čini “ovisnima” . Tvrdi se da je nakon korištenja proizvoda s gel-lakom prirodni nokat tanji i ne oporavlja se bez umjetne pomoći.

Ako odlučite prestati koristiti gel lak, prirodni nokti mogu biti osjetljivi nekoliko dana. To je normalna reakcija jer se nokti naviknu na kisik. Tada prirodni nokat reagira na nedostajući umjetni zaštitni sloj, pri čemu tijelo potiče stvaranje keratina i tako ponovno jača nokte.

Isprobajte odmah manikuru koja će trajati tjednima!

Julijane
Julijanehttps://juliana-nails.hr
Juliajanes je godinama oduševljena trajnošću i stabilnošću modeliranja gela. Nokte je počela raditi u dobi od 15 godina! Najdraži joj je gel od stakloplastike Rose Thick. Kroz 10 godina iskustva u industriji, vidjela je i naravno isprobala dosta trendova. Njezini se dizajni puno razlikuju. “Ponekad nosim šarene dizajne sa svjetlucavim uzorcima, a ponekad jednostavnu francusku manikuru. Posebno volim isprobavati nove stvari, pratiti trenutne trendove i eksperimentirati s novim bojama, materijalima i dizajnom.

Izdvojene teme

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime