spot_img

Pigmenti, pigmenti i još malo pigmenata

Kad je u pitanju nail art, postoji mnogo različitih proizvoda i alata koje možete koristiti za postizanje zapanjujućih dizajna. Jedan takav proizvod su pigmenti, fino mljeveni prahovi koji dolaze u nizu boja i završnih obrada. Pigmenti su izvrsni za dodavanje dubine, dimenzije i sjaja dizajnu noktiju, a mogu se koristiti na razne načine za stvaranje jedinstvenog izgleda. U ovom ćemo postu pobliže pogledati pigmente za nokte i kako ih možete koristiti za izradu prekrasnog nail arta.

Što su pigmenti za nokte?

Juliana Nails thermo pigmenti za nokte

Pigmenti za nokte su fino mljeveni prahovi koji su namijenjeni za upotrebu u nail artu. Dolaze u velikom izboru boja i završnih obrada, uključujući thermo, mirror, aurora i neon efekte. Mogu se koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim proizvodima za uređenje noktiju kao što su gel lak, akril ili lak za nokte.

Juliana Nails mirror pigmenti za nokte

Vrste pigmenata za nokte

Postoje različite vrste pigmenata koji se mogu koristiti za nokte, a svaki ima svoja jedinstvena svojstva i učinke. Evo nekih uobičajenih vrsta:

Thermo pigmenti

Thermo pigmenti su fino mljeveni pigmenti koji na vašim noktima mijenjaju boju ovisno o temperaturi. Ovi zabavni pigmenti dolaze u raznim bojama, a najbolje izgledaju i najviše efekta imaju ako kao bazu koristite bijeli gel lak. Mogu se pomiješati i s prozirnim lakom ili gelom za stvaranje svjetlucavog efekta.

Mirror pigmenti

Mirror pigmenti su reflektirajući pigmenti koji vašim noktima mogu dati metalik ili zrcalni završetak. Kromirani pigmenti dolaze u različitim bojama, uključujući srebrnu, zlatnu i popularnu ružičasto-zlatnu.

Mirror pigmenti za nokte

Aurora pigmenti

Aurora pigmenti sadrže sitne reflektirajuće čestice koje stvaraju efekt duge na vašim noktima. Mogu se nanijeti i na proziran gel lak ili na gel lak u boji za dodavanje holografskog sjaja.

Aurora pigmenti za nokte

Neonski pigmenti

Ovi su pigmenti svijetli, jarki i živahni, što ih čini savršenima za stvaranje odvažnih i šarenih dizajna. Neonski se pigmenti mogu pomiješati s prozirnim lakom ili gelom za stvaranje neonskog efekta.

Neonski pigmenti za nokte

Kako koristiti pigmente za nokte

Korištenje pigmenata za nokte vrlo je jednostavno i lako. Jedan od najčešćih načina korištenja pigmenata za nokte je njihovo nanošenje spužvicom.

Evo vodiča korak po korak:

Priprema nokta je ista kao i za gel lak (trajni lak) u boji. Zatim odaberite boju gel laka koju želite staviti ispod pigmenta – to može biti crna, bijela ili Power Base.

Kad osušite svoju bazu i boju na noktu, vrijeme je je za nanošenje High Gloss – No Wipe nadlaka jer sjaj ne smije imati ljepljivi sloj. Osušite ga u lampi te brzo i temeljito nanesite pigment na nokat uz korištenje vrlo laganog pritiska, pogotovo na vrhu nokta. Nježno, ali temeljito uklonite ostatke pigmenta s nokta vrlo mekom četkicom za prašinu.

Na kraju ponovno nanesite završni sloj na nokat kao i obično. Ne zaboravite dobro premazati rubove noktiju.

Ako volite eksperimentirati s različitim izgledima noktiju, razmislite o korištenju pigmenata za stvaranje jedinstvenih, privlačnih dizajna. Pigmenti su visoko koncentrirana bojila koja se mogu miješati s različitim proizvodima za stvaranje prilagođenih nijansi i učinaka. Svestrani su, jednostavni za korištenje i savršeni za dodavanje daška boje i kreativnosti vašim noktima.

Mia
Miahttps://juliana-nails.hr
Naša Mia je asistent u marketingu. Mia je kreativna, maštovita i ambiciozna osoba, u svemu pronalazi inspiraciju za pisanje. Mia je osoba koja voli različite dizajne noktiju, od francuske manikure pa do običnih prirodnih noktiju!

Izdvojene teme

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime