spot_img

Kako odabrati idealan oblik noktiju?

Badem, balerina, ovalni ili okrugli – skratite si muke s odabirom na sljedećoj manikuri.

Koliko puta ste se našle u situaciji da ste došle na manikuru i niste bile sigurne koji oblik noktiju bi odabrale? Znate li koliko oblika noktiju uopće ima i kako odrediti najbolji oblik za vaše nokte? Ako su odgovori na ova pitanja, često i ne znam, vrijeme je da naučite koji je idealni oblik noktiju za vaše prste.

Prvo trebamo razmisliti o našem načinu života i koju dužinu noktiju možemo imati kako bismo nesmetano obavljali svakodnevne zadatke i poslove. Nakon što odlučimo koju duljinu nokta želimo vrijeme je za odabir oblika. Nije vrijeme za odabir boje i nail arta zato što oblik jako utječe na finalni izgled i efekt noktiju. Klasična crvena neće isto izgledati na kratkim četvrtastim noktima ili na dužim balerina noktima. Isto tako, oblik biramo prema našim preferencijama i željenom izgledu ruku i noktiju. Ako imamo kratke prste, nećemo birati oblik manikure koji će nam ga dodatno skratiti i slično.

Pa krenimo s različitim oblicima noktiju

ČETVERTASTI OBLIK NOKTIJU

Kako sami naziv kaže, radi se o noktu četvrtastog oblika. Ovaj oblik noktiju odgovara gotovo svima. Osim, naravno, onima koji imaju kratke prste i cilj im ih je vizualno produžiti. Ovaj oblik odlično izgleda na svim dužinama noktiju. Prilično je jednostavan za oblikovati pogotovo ako imaš duže nokte. Jednostavnim turpijanjem vrha nokta i sa svake strane, dobit ćeš savršeni kut od 90 stupnjeva. Četvrtasti nokti super izgledaju sa svim bojama i ukrasima. Idealni su za igranje s nail art folijama , ali odlično i izgledaju sa klasičnim bojama.

OVALNI OBLIK NOKTIJU

Ovaj oblik idealan je za srednji do dugi nokat, budući da je potrebno nekoliko milimetara kako biste postigli ovalni oblik nokta. Ovalni nokat je najprirodnijeg izgleda te je idealan ukoliko želite vizualno produžiti prste. Da biste postigli ovalni oblik noktiju potrebno je nježno isturpijati nokat sa svake strane kako biste dobili blago zaobljenu plohu. Vrlo je ženstven i idealan za eksperimentiranje s pastelnim bojama ili ukrasnim kamenčićima.

OKRUGLI OBLIK NOKTIJU

Ne, okrugli oblik nije isto kao i ovalni, bez obzira što su vrlo slični. Poput četvrtastih noktiju, okrugli nokti počinju s ravnim stranama, ali su zakrivljeni na rubovima kako bi pratili prirodni oblik vrha prsta. Ovo je klasični oblik koji je favorit za sve one koje vole kraće nokte ili to životne situacije traže od njih. Što se tiče boja koje najbolje odgovaraju ovom obliku nokta, ne možete pogriješiti jer on odlično ide sa svim bojama noktiju.

STILLETO OBLIK NOKTIJU

Ovaj oblik noktiju odvažan je, oštar i popularan izbor kod slavnih osoba. Vjerojatno jedan od najupečatljivijih oblika noktiju za koji se možete odlučiti. Oblikovanje ovog šiljastog izgleda počinje isto kao i oblikovanje badema, ali završava na mnogo oštrijoj točki sa širom bazom. Ovaj oblik nije za svakoga, ali može pokazati kreativnost bojom, umjetnošću i teksturom. Nail art izvrstan je za ovaj oblik jer imate puno prostora za rad. Postoji puno opcija za dizajn s raznim dodacima, pustite mašti na volju.

SQUOVAL OBLIK NOKTIJU

Squoval nokti savršeni su ako volite ravni rub kvadratnih oblika noktiju, ali ne volite oštre kutove. Ovaj oblik pristaje svima, a posebno onima sa širim i duljim pločama noktiju. Kako biste postigli ovaj izgled vrh noktiju oblikujete kao da izrađujete četverokutni oblik, no umjesto da strane nokta turpijate pod kutom od 90 stupnjeva, vrhove lagano zaoblite. Ovakav oblik savršen je za početnike ili osobe koje puno rade s rukama, budući da sa zaobljenim kutovima nećete tako lako zakačiti za nešto. French manikura odlično pristaje na squoval nokte, a uz Jelly stamp- Silikonski štambilj za nokte, french nikad nije bio jednostavniji za izradu.  

Kako napraviti Francusku Manikuru pomoću silikona za štambiljanje | Juliana Nails

BADEM OBLIK NOKTIJU

Ako tažite super glamurozan oblik noktiju, onda je badem oblik noktiju za vas. Poput ovalnih, badem nokti turpijaju se sa strane. Ploha nokta je sužena kako bi završila okruglim vrhom, slično obliku pravog badema. Naravno, potrebno je da imate srednju dužinu noktiju kako biste pravilno oblikovali ovaj oblik. Vrlo često prirodni nokti nisu dovoljno jaki da sami drže ovu strukturu, pa je većina badem manikura ojačana gelom, kao što su gradivni gelovi.

BALERINA OBLIK NOKTIJU

Balerina nokti, poznati i kao coffin nails, također su za odvažne i odlično stoje na vitkim prstima. Oblik je u biti isti kao stiletto nokat, ali s četvrtastim vrhom umjesto šiljatog vrha, koji daje oblik lijesa i balerininih papuča. Ovaj oblik nudi duljinu stiletto nokta bez oštre dramatičnosti vrha. Balerina daje dovoljnu površinu nokta za nail art, ali najbolje izgleda s mat završnim slojem. A ukoliko želite nešto jednostavno i neutralno, još bolje izgleda samo s prekrivajućim gelom.

Mia
Miahttps://juliana-nails.hr
Naša Mia je asistent u marketingu. Mia je kreativna, maštovita i ambiciozna osoba, u svemu pronalazi inspiraciju za pisanje. Mia je osoba koja voli različite dizajne noktiju, od francuske manikure pa do običnih prirodnih noktiju!

Izdvojene teme

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime