spot_img

Bez HEMA

Danas imamo super cool i nadasve DOBRE vijesti za sve kupce Juliana Nails-a koji nažalost ne mogu koristiti mnoge naše proizvode jer sadrže HEMA ili Di-HEMA zbog kojih su mnogi alergični na njih.

Sada imamo i proizvode bez HEMA koji je pogodan za alergičare! Pogledajte odmah koji HEMA-free gel, gel lak ili akril gel ne bi trebao nedostajati na vašoj polici za nokte!

U nastavku ćemo detaljnije objasniti tvari koje se odnose na akrilnu kiselinu. A reći ću vam i zašto se – općenito govoreći – ne morate bojati HEMA-e ako niste alergični na nju.

Što znači HEMA free?

Ako niste alergični na HEMA, moguće da vam ovaj izraz ništa ne znači ili ne znate točno o čemu se radi. Zato ovdje dobivate kratki biokemijski uvod u Juliana Nails #nailsandlearn.

HEMA (hidroksietil metakrilat) i Di-HEMA (trimetilheksil dikarbamat) dva su komplicirana izraza koji opisuju sljedeće: To su alergene molekule koje se često nalaze kao sastojci u UV kozmetici za nokte ili gel laku za nokte, jer imaju svojstva stvrdnjavanja kada su izložene UV svjetlu.

Oba su derivati ​​(“potomci” ili srodne tvari) akrilne kiseline i imaju svojstva koja stvaraju posebno dobru vezu između pojedinačnih čestica gel laka ili UV laka. Na taj način osiguravaju čvrsto i trajno prianjanje proizvoda gel laka. No, budući da se s jedne strane smatraju i “hlapljivima” (udišu se, a mogu izazvati i alergijsku astmu), a s druge strane mogu prodrijeti kroz kožu, mogu uzrokovati alergijske reakcije i upalne reakcije kože.

Je li HEMA opasna kao sastojak?

Ovo nije posebno ozbiljno kod zdravih ljudi koji nisu alergični na HEMA, ili ove vrste akrilata neće izazvati reakciju i nisu opasne. Međutim, za one ljude koji su alergični na ove akrilate, uporaba proizvoda koji sadrže HEMA ili Di-HEMA kao sastojak može imati ozbiljne posljedice i dovesti do teških alergijskih reakcija.

Općenito, kako bi rizik od alergijske reakcije bio što manji, kozmetičke proizvode za nokte koji sadrže akrilat treba nanositi SAMO na ploču nokta. Osim toga, ako je moguće, ne smiju doći u dodir s kožom.

Inače, HEMA ili Di-HEMA se mogu ukloniti samo sredstvom za skidanje gel laka koji sadrži aceton ili turpijanjem turpijom ili brušenjem manikure gela (laka) rezačem. Kao što vjerojatno već znate, sve ove proizvode možete nabaviti u Juliana Nails.

Juliana Nails proizvodi bez HEMA

No, budući da svim našim kupcima želimo ponuditi mogućnost „Uradi sam“ nokte sa visokom kvalitetom, razvili smo i posebne proizvode bez HEMA. Oni su uvijek označeni kao “Bez HEMA” i sada se mogu pronaći u zasebnoj kategoriji.

To uključuje proizvode iz asortimana UV gelova, kao što su Diamond Allround Gels, Fiberglass Gels, Base Gels, Dynamic Pro Gels & French Gels. Gelovi u boji i gelovi za UV slikanje također su besplatno dostupni kod Juliana Nails HEMA.

Osim toga, ako ste alergični na HEMA, ne morate bez manikure s gel lakom: Quick Goodbye – Pre Base i neke od naših boja UV lakova za nokte ne sadrže ovu vrstu akrilata. Suprotno onome što naziv proizvoda možda sugerira, naših šest akrilnih gelova također ne sadrži HEMA.

Stoga: Bez obzira na to je li HEMA ili ne – Juliana Nails je tu za vas! Uživajte u svojoj manikuri i #uradisam

Još HEMA free proizvoda potražite ovdje!

Dajana Rasic
Dajana Rasichttps://juliana-nails.hr
Dajana Rašić - Naša Dajana je asistent u marketingu. Dajana je kreativna, maštovita i ambiciozna osoba, u svemu pronalazi inspiraciju za pisanje. Dajan je osoba koja voli različite dizajne noktiju, od francuske manikure pa do običnih prirodnih noktiju! Najdraži su joj kratki nokti na koje voli staviti žarke boje koje su upečatljive i samim time nokti dođu do izražaja!

Izdvojene teme

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime