spot_img

Zašto nije dobro rezati nokte?

Kategorije:

Čak i ako turpijanje noktiju traje malo duže od rezanja, uvijek prvo posegnite za turpijom, jer rezanje noktiju može razdvojiti pločicu nokta, što znači da vlaga može prodrijeti u nokat.

Uz to, vjerojatnost skraćivanja “previše” i time ozljeđivanja srednjeg dijela nokta znatno je veća kada su nokat i prst povezani prilikom rezanja nego kod turpijanja.

Vlaga u noktu i ozljede od predubokog rezanja mogu uzrokovati taloženje bakterija i gljivica; njihovo je rješavanje dosadan i dugotrajan proces koji bismo svi radije izbjegli.

Zbog toga uvijek preporučujem pažljivo uređivanje noktiju i turpijanje. Pazite da turpijate samo u jednom smjeru kako biste lijepo oblikovali krajeve nokta i spriječili pukotine.

Pitate se zašto postoje škarice za nokte? Jednostavno, škarice su pogodne za nokte na nogama, jer su nokti puno stabilniji i ne dolazi lako do puknuća nokta.

Julijane
Julijanehttps://juliana-nails.hr
Juliajanes je godinama oduševljena trajnošću i stabilnošću modeliranja gela. Nokte je počela raditi u dobi od 15 godina! Najdraži joj je gel od stakloplastike Rose Thick. Kroz 10 godina iskustva u industriji, vidjela je i naravno isprobala dosta trendova. Njezini se dizajni puno razlikuju. “Ponekad nosim šarene dizajne sa svjetlucavim uzorcima, a ponekad jednostavnu francusku manikuru. Posebno volim isprobavati nove stvari, pratiti trenutne trendove i eksperimentirati s novim bojama, materijalima i dizajnom.

Izdvojene teme

Povezani članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime